keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Elisabeth Kostova: The Swan Thieves

Sain siis luettua kyseisen teoksen loppuun.

Edellisessä tekstissä kirjoitin opuksen olevan sekoitus psykologiaa ja historiallista romaania. Mukaan mahtui vielä romanttisiakin juonia. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia. Vanhemman miehen ja nuoren naiseen rakkaussuhde tosin asetelmana on aika kliseinen rakkaus ei katso ikää -teema.

Kirjailijalta oli omaperäinen ratkaisu kertoa yhden päähenkilön vaiheista toisten henkilöiden kokemusten kautta. Toisaalta viehättävää, mutta toisaalta jäin kaipaamaan hänen versiotaan.

Loppuratkaisu oli joka tapauksessa liian ennalta arvattava. Siitäkin huolimatta että monasti romantiikasta ja ihmiskohtaloista kertovilla elokuvillakin useimmiten on onnellinen loppu. Jotenkin jäi vähän pettynyt fiilis, näinkö tämä nyt sitten meni. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan lukemisen arvoinen kirja.

Tulihan tässä viikon aikana kahlattua sellaisetkin kirjat kuin Timo Raution Rokatessa Roiskuu -Hitit ja Jouni Hynysen Kesämies. Jos on kiinnostunut suomalaisesta rock-kulttuurista, niin nämä ovat mukavaa ja harmitonta lomalukemista. Näinpä toteaa Hynynen itsekin takakansitekstissä: "Tämän ei luulisi olevan liian vaikeaa tekstiä lukea paikallisen juottolan terassilla tai mökillä laiturin nokassa parin kaljan jälkeen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti